parket
Donderdag en vrijdag van 19.00 - 21.00 uur geopend.
Op afspraak 7 dagen per week geopend.
Bel nu!

Parketvloer laten schuren | Eerlijk geprijsd en Snel

Laat uw parketvloer weer stralen door deze te laten schuren. Door middel van schuren geven wij uw vloer een tweede leven en een nieuwe uitstraling. Door uw parketvloer te laten schuren wordt de bovenste laag van het oppervlak weggeschuurd. Op deze laag zitten vaak oude, versleten deeltjes, resten van onderhoudsproducten of oppervlakkige krassen en defecten. Door het schuren verwijderen wij deze resten en geven wij uw vloer, in combinatie met lak of onderhoudsolie, weer een frisse, natuurlijke uitstraling. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij proberen binnen een dag bij u terug te komen. Wij helpen u graag verder met het transformeren van uw vloer.

Onze werkwijze

Uw parketvloer vertoont putjes, is beschadigd of de lak is eraf gesleten? Een nieuwe vloer is vaak niet nodig want uw parketvloer kan geschuurd worden. De vloer is daarna weer als nieuw.

Werkwijze bij parketvloer schuren
Het schuren van een parketvloer is echter vakwerk dat door professionals gedaan moet worden. Voor het schuren wordt een speciale roterende schuurmachine gebruikt die de oude lak verwijdert en egaliseert. Als er putjes in de vloer zitten dan moet er vaak iets dieper worden geschuurd. Na het grof schuren wordt er fijn geschuurd. De volgende stap is afwerken in de vorm van lakken, hardwax of olie aanbrengen. Na het lakken van de houten vloer wordt er lichtjes opnieuw geschuurd en pas daarna wordt de eindlaag aangebracht.

Hoe mooi Uw vloer ook gelegd is, de afwerking bepaalt de uiteindelijke uitstraling. Er zijn drie mogelijkheden om uw parketvloer af te werken na het leggen of schuren:

Contact


Voor: after

Na: before

Offerte aanvragen

Binnen een dag reactie!

Binnen een dag een offerte om uw parketvloer te laten schuren?
 

Parketlak, onderhoudsolie en hardwax

Voor het lakken of oliën van de houten vloer zijn er verschillende soorten en kleuren onderhoudsolie en vloerlak verkrijgbaar. Om de beste kleur te selecteren brengen wij u vooraf enkele stalen die u op uw huidige vloer kunt leggen zodat u de mooiste kleur kunt uitzoeken. Nadat u een keuze gemaakt hebt plannen wij het schuren en lakken van uw parketvloer in.

Kiezen voor vloerlakken, onderhoudsolie of hardwax

Een hardwax geeft een slijtvaste afwerklaag van zijdeglans. onderhoudsolie geeft een onbewerkt houteffect en kan in elke kleur worden aangebracht. Vloerlak werd vroeger vooral gebruikt omdat het gemakkelijk, tegenwoordig is onderhoudsolie net zo makkelijk in onderhoud. Bepaalde houtsoorten met een dichte structuur zoals tropisch hardhout, beuken en maple laten zich niet behandelen met onderhoudsolie en zullen moeten worden gelakt. Verder is het voor een kwestie van smaak. Overigens zijn de moderne vloerlakken beduidend beter dan vroeger; ze houden de kleur goed vast en vergelen niet. Parketcentrum Zwolle adviseert u graag wat voor u de beste keuze is.

Wat kost het schuren en lakken van een parketvloer

De kosten van het schuren van een parketvloer worden bepaald door het aantal m2's en de soort vloer, onderhoudsolie, hardwax of vloerlak. Het maakt niet uit in hoeverre de parketvloer is beschadigd omdat deze toch grondig geschuurd wordt. Het schuren en lakken kost doorgaans tussen € 25 en € 30 per m2. Wij komen van te voren altijd kijken en u ontvangt vooraf een vaste (lage) prijs zodat u zwart-op-wit precies weet waar u aan toe bent.


Onderhoudsolie


Wij werken met zeer slijtvaste Onderhoudsoliën van de merken; Corcol, Leha en Woca. Deze Onderhoudsoliën zijn vandaag de dag dusdanig sterk, dat ze uitstekend bestand zijn tegen vloeistoffen (water, wijn etc.). De vloer krijgt 1 behandeling. De olie wordt als ware in de poriën van het hout gepoetst, waardoor deze worden afgesloten voor vloeistoffen. De vloer krijgt een mooie matte uitstraling. Het lijkt alsof het hout onbewerkt is, wat zeer natuurlijk overkomt.

Aquamarijn     
Olie   
Leha Leco

Voordelen
Matte, onbewerkte uitstraling
Vochtbestendig
Makkelijk te onderhouden en bij te werken
Snelle droogtijd
Veel kleuren

Hardwaxolie


Wij werken met zeer slijtvaste hardwax oliën van de merken; Corcol en Osmo. Deze oliën zijn uitstekend bestand tegen vloeistoffen (water, wijn etc.). De hardwaxolie wordt in 2 lagen op de vloer aangebracht. Hardwaxolie geeft een zijdeglans uitstraling.

Aquamarijn  
Osmo Color  


Voordelen
zijdeglans uitstraling
vochtbestendig
makkelijk te onderhouden en bij te werken
snelle droogtijd
veel kleuren

Nadelen
Doordat de hardwax deels op het hout blijft liggen, zullen krasjes sneller zichtbaar zijn dan bij onderhoudsolie. Krasjes zijn overigens eenvoudig bij te werken.

Vloerlakken


Wij werken met watergedragen waterlakken van pallman. Deze vloerlakken zijn zeer slijtvast. Het merendeel van de vloeren worden geolied, er zijn echter houtsoorten, waarbij het beter is om te lakken. De bekendste zijn beuken en maple. Deze houtsoorten hebben een dusdanige dichte structuur, waardoor de onderhoudsolie slecht in het hout intrekt. Gevolg is meestal vlekken en snelle slijtage. Met de grondlak kan ervoor gekozen worden om de vloer licht te houden of om de kleur te verdiepen. Bij beide afwerkingen zal de vloer niet meer vergelen.

Lak

 
Veel voorkomende vragen bij het schuren van een parketvloer:
1. Hoe lang duurt het schuren van een parketvloer?
Meestal zijn we binnen 1 dag klaar met ons werk, voor grote vloeren hebben we doorgaans 2 dagen nodig.
2. Hoe lang duurt het voordat de lak is gedroogd?
Tegenwoordig gebruiken we 2-componentenlak die zeer snel droogt zodat u de volgende dag de vloer al kunt gebruiken.
3. Wanneer kunt u beginnen?
Na uw opdracht maken we een afspraak om de parketvloer te schuren en te lakken. Meestal lukt dat binnen enkele weken.
4. Welke garanties geeft u op het schuren van de parketvloer?
Wij geven 5 jaar schriftelijke garantie op het schuren en lakken van de parketvloer, dezelfde termijn geldt voor hardwax en oliën.
5. Zijn de dampen van parketlak schadelijk voor onze gezondheid?
Nee, want tegenwoordig gebruiken we lakken zonder oplosmiddelen, deze zijn veilig voor uw gezondheid en het milieu.
6. Kan ik kiezen tussen glanzende en matte parketlak?
Ja, u kunt kiezen uit mat, zijdeglans en hoogglans lak.
7. Hoeveel laklagen brengt u aan?
Lak wordt in 3 lagen aangeacht. Hardwax wordt in 2 lagen aangebracht en olie in 1 laag.
8. Wat gebeurt er met de plinten als u de parketvloer lakt?
Plinten kunnen blijven maar vaak worden de plinten vervangen voor nieuwe.
9. Kunt u ook planken vervangen tijdens het parketschuren?
Ja, regelmatig zijn er planken beschadigd door bijvoorbeeld waterschade. Wij vervangen deze dan voor nieuwe delen.
10. Wat gebeurt er als de parketvloer wordt beschadigd tijdens het schuren?
De mannen van Parketcentrum Zwolle zijn specialisten en zorgen ervoor dat er geen beschadigingen ontstaan door het schuren. Mocht het onverhoopt misgaan dan wordt de vloer natuurlijk hersteld en als nieuw achtergelaten.
11. Waarom kan ik beter niet zelf de vloer schuren en lakken?
Als u zelf gaat schuren dan moet u ook kosten maken voor het huren van een schuurmachine, transport, schuurpapier, lakken etc. De totale financiële besparing valt daardoor tegen. Bovendien moet het werk dan nog worden gedaan (met alle risico’s van dien….). En we kunnen zeker stellen dat het resultaat ver achter blijft t.o.v. het schuren en lakken door een specialist van Parketcentrum Zwolle.
12. Schuurt u stofvrij?
stofvrij schuren bestaat niet maar door de goede stofafzuiging op onze machines blijft de overlast van stof tot een minimum beperkt.
13. Hoe lang gaat een parketvloer mee?
De levensduur van een parketvloer is afhankelijk van de dikte van de slijtlaag en de wijze van leggen (zwevend of vast). Als de slijtlaag 4 mm dik is en de vloer is zwevend gelegd dan kan er twee keer geschuurd worden. Is dezelfde parketvloer vast gelegd dan kan er drie tot vier keer worden geschuurd. De levensduur van een parketvloer met een laklaag wordt vooral bepaald door gebruiksintensiteit. Een parketvloer kan tussen 5 en 25 jaar meegaan. De levensduur van een parketvloer met een olielaag die goed wordt onderhouden kan onbeperkt meegaan omdat deze telkens van een nieuwe olielaag wordt voorzien.

Reviews:

DE WEBSMID © 2012