parket
Donderdag en vrijdag van 19.00 - 21.00 uur geopend.
Op afspraak 7 dagen per week geopend.
Bel nu!

Onderhoud: afwerkingen parketvloeren

Hoe mooi Uw vloer ook gelegd is, de afwerking bepaalt de uiteindelijke uitstaling.

*olie

*hardwaxolie

*lakOlie

Wij werken met zeer slijtvaste oliën van de merken; corcol, leha en woca. Deze oliën zijn vandaag de dag dusdanig sterk, dat ze uitstekend bestand zijn tegen vloeistoffen (water, wijn etc) De vloer krijgt 1 behandeling. De olie wordt als ware in de porien van het hout Gepoetst, waardoor deze worden afgesloten voor vloeistoffen. De vloer krijgt een mooie matte uitsraling. Het lijkt alsof het hout onbewerkt is, wat zeer natuurlijk overkomt.

Aquamarijn      Olie    Leha Leco

Voordelen;

*matte, onbewerkte uitstraling
*vochtbestendig
*makkelijk te onderhouden en bij te werken
*snelle droogtijd
*veel kleuren

hardwaxolie

Wij werken met zeer slijtvaste hardwaxolien van de merken; corcol en osmo. Deze oliën zijn uitsekend bestand tegen vloeistoffen (water, wijn etc) De hardwaxolie wordt in 2 lagen op de vloer aangebracht. Hardwaxolie geeft een zijdeglanse uitstraling.

Aquamarijn   Osmo Color  

Voordelen;

*zijdeglans uitstaling
*vochtbestendig
*makkelijk te onderhouden en bij te werken
*snelle droogtijd
*veel kleuren

Nadelen;

*doordat de hardwax deels op het hout blijft liggen, zullen krasjes sneller zichtbaar zijn dan bij olie. Krasjes zijn overigings eenvoudig bij te werken.Lak

Wij werken met watergedragen waterlakken van pallman. Deze lakken zijn zeer slijtvast. Het meerendeel van de vloeren worden geolied, er zijn echter houtsoorten, waarbij het beter is om te lakken. De bekendste zijn beuken en maple. Deze houtsoorten hebben een dusdanige dichte strucktuur, waardoor de olie slecht in het hout intrekt. Gevolg is meestal vlekken en snelle slijtage. Met de grondlak kan ervoor gekozen worden om de vloer licht te houden of om de kleur te verdiepen. Bij beide afwerkingen zal de vloer niet meer vergelen.

LakBinnen een dag een offerte? Vraag deze nu vrijblijvend aan.
Onderhoud afwerkingen
DE WEBSMID © 2012